Športni Klub FAVORIT

Ritmična gimnastika

Šport in rekreacija, balet in ples, tekmovanja in nastopi, druženje in pazitiv. Vse to je naše življenje.

Ustanovitelj projekta je Natalia Belkina, specialistka na področju telovadbe in športa ter profesionalna trenerka ritmične gimnastike. Ritmična gimnastika je eden najlepših dekliških športov; je olimpijska panoga, ki združuje gimnastiko, balet in ples. Ritmičarke odlikuje niz sposobnosti, ki si jih pridobijo z vztrajno vadbo: gibčnost, moč, ravnotežje, smisel za ritem in glasbo, izraznost in spretnost.

Na tekmovanjih se predstavijo z individualnimi ali s skupinskimi vajami, pri tem pa uporabljajo različne rekvizite (kolebnico, obroč, žogo, kije in trak). Ritmičarke tako ne odlikuje le povezanost različnih elementov ob spremljavi glasbe, pač pa tudi zahtevne ročne spretnosti s prej naštetimi rekviziti. Na začetni ravni je ritmika dobra osnova za razvoj koordinacije, gibljivosti ter spoznavanja lastnega telesa.

.

 

Statut ŠKFAVORIT

Zakaj vadba v SK Favorit?

Dekleta pridobijo izklesano postavo in vrhunsko telesno pripravljenost, hkrati pa tudi življenjske lastnosti kot so organiziranost, vztrajnost, kulturo obnašanja ter zdravo mero tekmovalnosti in kritičnosti

Naše živlenje

Rojstni dan SK Favorit je 03.07.2015 in koliko nas že…?

15
Favoritke MINI
36
Favoritke I & II, II
11
Favorit ESTE
38
Tekmovanja in nastopi

 

Enjoy your favourite sport with us,
with SK Favorit!